Wilt u ontslag nemen dan kunt u dit mondeling en/of schriftelijk aan uw werkgever meedelen. Lees de voorwaarden voor het nemen van ontslag en gebruik onze voorbeeldbrief.
Er zijn talloze redenen waarom mensen ontslag nemen bij hun werkgever. Ze hebben een andere of betere baan gevonden, willen een poosje niets doen, gaan naar het buitenland, of starten een eigen bedrijf.
Soms hebben mensen zulke grote problemen op hun werk dat ze ontslag nemen zonder al een andere baan te hebben. Dat kan grote gevolgen hebben voor een eventuele WW-uitkering.
Wilt u ontslag nemen dan kunt u dit mondeling en/of schriftelijk aan uw werkgever meedelen.
Download hier onze gratis voorbeeldbrief voor het nemen van ontslag zonder opgave van reden.
Download hier onze gratis voorbeeldbrief voor het nemen van ontslag met opgave van reden.
Opzegtermijn
Meestal moet u zich bij het nemen van ontslag houden aan een opzegtermijn. Hoe lang die termijn is hangt af van uw eventuele contract of CAO. De wettelijke opzegtermijn is tenminste één maand.
Hebt u geen CAO dan kan in uw arbeidscontract een langere opzegtermijn dan één maand staan. Als dat zo is, dan geldt tegelijkertijd, dat de opzegtermijn voor uw werkgever twee keer zo lang zijn als uw opzegtermijn. Is dan niet het geval dan gelden de contracttermijnen niet en valt u terug op de wettelijke opzegtermijn.
Uw werkgever hoeft er niet mee akkoord te gaan als u eerder weg wilt dan de voor u geldende opzegtermijn. Het is natuurlijk wel mogelijk om samen tot overeenstemming te komen.
Voor meer informatie over ontslag en ontslagvoorwaarden:
www.kennisring.nl
www.deontslagrechtspecialist.nl