Een verzekerde die een 'Alles in één polis' heeft gesloten met onder andere een rechtsbijstandverzekering is niet automatisch verzekerd voor 'alles”. Zo'n verzekeringspakket dekt alleen de modules die op het polisblad staan vermeld.
Dat blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie van het Kifid in twee zaken, eentje tegen de verzekeraar en eentje tegen de tussenpersoon. Een verzekerde met een 'Alles in één polis' doet een beroep op de rechtsbijstandverzekering voor een geschil over cryptocurrency. Achmea, de verzekeraar, wijst zijn claim af omdat de rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt voor dit geschil.
De verzekerde is het daar niet mee eens, omdat hij een 'alles in één verzekering' heeft. Dat is een overkoepelende verzekering waardoor er geen modules op de verzekering bestaan. Dit blijkt volgens hem uit het woord 'alles'. Hij heeft er ook meerdere malen met de tussenpersoon over gesproken en daarbij is steeds aangegeven dat hij voor 'alles' verzekerd is. De verzekerde beweert dat hij door de weigeren van de verzekering veel schade heeft geleden en dat deze schade alleen maar groeit.
Werk en Inkomen
De Geschillencommissie zegt te begrijpen dat de verzekerde teleurgesteld is dat zijn verzekering geen rechtsbijstand biedt bij geschillen over cryptocurrency. Toch krijgt de man geen gelijk van de Commissie. De verzekeraar heeft namelijk ieder jaar polisbladen gestuurd waarop staat wat precies is verzekerd. De verzekerde had moeten controleren of de verzekering nog steeds aansloot bij zijn wensen. Als hij dat had gedaan, had hij gezien dat de modules Werk en Inkomen en Fiscaal niet waren meeverzekerd. De verzekerde had dan met de tussenpersoon kunnen bellen om de verzekering aan te laten passen. Dat heeft hij niet gedaan en daarom zijn de gevolgen voor zijn eigen rekening.