Kaartjes doorverkopen?

Vraag van de week

Getty Images

Mijn man en ik hebben via een bureau kaartjes voor een concert van André Rieu gekocht. De prijs was iets meer dan €100. Toen we de kaartjes kregen, bleken deze slechts € 59 te kosten. Bovendien zaten we bijna achteraan en hebben we bijna niets gezien. Wat kunnen we hieraan doen?

Doorverkopen van concertkaartjes is niet verboden; de verkoper mag zelf zijn prijs bepalen. De verkoper moet u wel hebben geïnformeerd over het feit dat hij wederverkoper is en dat het om een doorverkocht ticket gaat. U mag er dan vanuit gaan dat de prijs die u betaalt hoger is dan de oorspronkelijke prijs en u kunt dan zelf een afweging maken of u die extra kosten wilt maken. Dat u ook nog een slechte plek hebt gekregen maakt deze dure kaart wel extra zuur, maar achteraf reclameren heeft geen zin.
Er is in het verleden wel geprobeerd om doorverkoop wettelijk te verbieden, maar dat heeft het in het parlement niet gehaald. De wetgeving blijkt te gecompliceerd. Als oplossing hebben sommige concertorganisaties bepaald dat concertkaarten niet doorverkocht mogen worden. Het is dus verstandig om voordat u doorverkochte kaarten koopt te onderzoeken of u geen kat in de zak koopt. Dat u pas later tot de ontdekking komt dat uw kaartje veel duurder was dan de oorspronkelijke prijs geeft u niet de mogelijkheid om te reclameren, helaas.
 

Nico van Scheijndel
Getty Images
Nico van Scheijndel werkt als juridisch/fiscaal adviseur voor onder andere de Plustelefoon. Daarnaast houdt hij zich met name bezig met de afwikkeling van nalatenschappen, als Register Executeur, boedelgevolmachtigde of adviseur vanuit zijn bedrijf Akto, uw erfcoach en meer www.akto.nu. Nico van Scheijndel is medeauteur van de almanak Erven en Schenken van Plus Magazine.
Auteur