Aanvullende dekking pechhulp vaak beperkt

Getty Images

Schade door een klapband, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerd getankte brandstof wordt lang niet altijd vergoed op de dekking voor aanvullende pechhulp. Wie deze hulp extra wil bijverzekeren op de autoverzekering, doet er dus verstandig aan eerst de kleine lettertjes goed te lezen.

Dit blijkt uit een onderzoek van MoneyView. Steeds meer auto's hebben een reparatiesetje aan boord in plaats van een krik en reservewiel. Zo'n setje helpt bij een gaatje, maar bij een gescheurde band heb je er niets aan. Bij een lekke band kan een automobilist doorgaans geen beroep doen op de hulpverzekering van de standaard autoverzekering, maar ook bij een aanvullende pechhulpverzekering is dat vaak het geval: veertig procent van de polissen biedt geen hulp.

Een automobilist die het pompstation niet haalt en met een lege tank strandt langs de kant van de weg, krijgt bij 65 procent van de autoverzekeringen met aanvullende pechhulpverlening nul op het rekest. Bij het tanken van een verkeerder brandstof – vaak benzine in een dieselauto – bieden twaalf van de twintig aanvullende pechhulpverzekeringen hulp.

Hulp
Autoverzekeringen bieden bij elke dekking (volledig casco, beperkt casco en wettelijke aansprakelijkheid) standaard hulpverlening bij onheil als een ongeval, brand en diefstal. Bij een elektronische en mechanische storing valt de hulpverlening vaak alleen onder de volledig casco dekking. Hulpverlening omvat bijvoorbeeld vervoer van de gestrande auto met passagiers, bagage en aanhanger naar de dichtstbijzijnde garage of andere bestemming. Daarnaast kan pechhulp als aanvulling op de autoverzekering worden gesloten.

Vergelijk hier tarieven van autoverzekeringen >>

Auteur 
Bron 
  • MoneyView