Römer en Maxi Cosi komen goed voor de dag
Als het om kinderstoeltjes voor in de auto gaat, hoeft niet het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen. Oudere modellen komen soms beter uit de test.
Het vervoeren van jonge kinderen in de auto willen we graag zo veilig mogelijk doen. Een goed kinderzitje in de auto is dan ook belangrijk. De Consumentenbond test ieder jaar de nieuwste autostoeltjes, en verwerkt die in de lijst met bestaande modellen. Zo krijgen we steeds opnieuw in beeld welke keuze we het beste kunnen maken.
Er zijn ontzettend veel kinderstoetjes. Niet alleen door allerlei verschillende merken, maar zeker ook door de vele types qua gewichtsklasse.
Als het gaat om de allerkleinsten, de net geboren baby’s totdat ze 13 (groep 0) of 18 (groep 0+) kilogram wegen, dan doen de nieuwe modellen van Römer Baby-Safe het erg goed. De Plus II is uitgeroepen tot Beste uit de test, zowel met als zonder Isofix bevestiging. De oude getrouwe Maxi-Cosi’s, de CabrioFix (Isofix) en Citi SPS (gordelbevestiging) blijven voor de bond echter Beste koop met goede cijfers en een lagere prijs.
Stoeltjes in groep 1 zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 18 kilogram. Daar doen de MaxiCosi PrioriFix (met Isofix) en de Kiddy Infinity Pro (met gordelbevestiging) het beide als oude modellen (uit 2007) nog steeds erg goed: ze zijn zowel de Beste uit de test als Beste koop. De nieuwere MaxiCosi Pearl met Isofix (2010) wordt ook erkend als Beste uit de test, maar is ruim duurder.
Onder de autostoeltjes voor groep 2/3, voor kinderen van 15 tot 36 kilogram, stralen twee nieuwe Römer-sterren. De SICT met en zonder Isofix krijgen allebei het predicaat Beste uit de test. Ook hier blijken oudere modellen, de Römer Kidfix en de Maxi-Cosi Rodi XR uit 2007, de beste keuze te blijven – ongetwijfeld weer vanwege de lagere prijs.
Tot slot de universele autostoel voor kinderen tussen 9 en 36 kilogram, daar vinden we de nieuwe Kiddy Guardian Pro 2. Deze wordt in deze klasse als beste getest met een 8,1. De ook nieuwe Cybex Pallas 2-fix, die met een prijs van € 320 maar liefst € 100 duurder is, moest het doen met een lager cijfer (7,7).
Lees ook: